Bugün var olan en iyi kamera markalarını belirlemekte zorlanıyor musunuz? kararsız mı kaldınız ? Piyasadaki fotoğraf makinesi markaları sayısı sizi bunaltmış halde..nereye döneceğinizden emin değil misiniz ?
Doğru yere geldiniz.
Çünkü bu makale size piyasadaki en iyi fotoğraf makinesi markaları kamera üreticilerine karşı genel bir bakış sunacak. Kim olduklarını ve ne sunduklarını keşfedeceksiniz.
İlk olarak, bugünün kamera pazarında ki en büyük ve en alakalı oyunculardan bahsedeceğim: Canon, Nikon ve Sony. Canon ve Nikon yıllarca dijital fotoğrafçılık alanına hakim oldular, ancak son yıllarda Sony ana rakip haline geldi (özellikle aynasız pazarda).
Daha sonra, Fujifilm (APS-C kameralar yaratan ve kısa süre önce orta format pazarına giren), Panasonic (kaliteli kameralar oluşturmak için kendi Micro Four Thirds sistemini kullanan) ve Olympus (tasarlayan) gibi daha küçük markaları anlatacağım. Orijinal Four Thirds sistemi ve etkileyici bir aynasız dizilim üzerinde çalışıyor).
Bu makaleyi bitirdiğinizde, büyük kamera markaları hakkında her şeyi öğrenmiş olacaksınız ve fotoğrafçılığınız için en iyi kamera markasını öğrenmiş olacaksınız.
İlgili: SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI IÇIN SEKIZ ÖNERILEN DIJITAL FOTOĞRAF MAKINESI
Yukarıda açıkladığım gibi, bu makale piyasadaki en büyük fotoğraf makinesi markalarını incelemekte ve günümüzün dijital kamera dünyasındaki yerlerini açıklamaktadır.
Bu listedeki ilk markalar günümüzde fotoğrafçılıkla en alakalı markalar.
Kalan markalar hala önemliyken, kamera alanındaki büyük oyuncularla rekabet etmeye yaklaşamıyorlar.
Şimdi piyasadaki en büyük kamera şirketine bir göz atalım:
Table of Contents
1. Canon
Canon markası, kamera alanında şu anda lider konumdadır, ancak Canon en çok yüksek kaliteli DSLR’ler ve DSLR lens serisiyle tanınır.
Canon şirketi 1937’de kuruldu ve 20. yüzyıl boyunca bir dizi dönüm noktasından sorumlu. Canon bir fotoğraf makinesine mikro bilgisayarı dahil eden ilk şirketti, göz kontrollü AF’ye sahip bir fotoğraf makinesi üreten ilk şirketti ve kitlelerin kullanımına sunulan görüntü stabilize lensi üreten ilk şirket oldu.
Pazar küçülürken bile Canon, kamera endüstrisindeki en geniş ürün yelpazesini sürdürdü. Şirket hala kendi (tam çerçeve ve APS-C) sensörlerinin yanı sıra kameraları, lensleri ve aksesuarlarını üretiyor.
Bugün Canon, övgüye değer 1D X serisi, 5D serisi ve Rebel serisi dahil olmak üzere birçok hobi ve profesyonel DSLR serisi sunuyor. Canon fotoğraf makinesi markası olarak yeni yinelemeleri arasında, Canlı Görüntü’de (diğer kamera markalarının hala uğraştığı bir şey) ultra hızlı odaklamaya olanak tanıyan Canon’un çift piksel otomatik odaklama özelliği bulunuyor. Canon ayrıca, Canon powershot serisi gibi yüksek kalitede’dir ve çek kameralar sunar.
Nikon, uzun yıllardır Canon’un ana rakibi olmuştur, ancak Sony’nin yükselişi, görüntüleme işinde en üst sırada yer almak için başka bir rakip daha ekledi. Canon, DSLR alanında Sony’ye hükmederken, Sony aynasız bir güç merkezi oldu; bu, Canon’un şu anda geride kaldığı, ancak rekabetçi olma çabasında büyük adımlar attığı bir alan.
Önümüzdeki birkaç yıl içinde, Canon’un odak noktasını tam çerçeve aynasız serisine daha fazla kaydırmasını bekleyin.
2. Nikon
Nikon, tüketici ve profesyonel kamera alanında iki görüntüleme şirketi ile uzun yıllardır Canon’un ana rakibi olmuştur. Canon sürekli olarak en üst sırayı iddia ederken, Nikon Corporation aslında daha eskidir. 1917’de üç büyük optik üreticisi tarafından kuruldu. Hızla lider optik şirketi haline geldi.
Nikon’un mevcut ürün yelpazesi, Nikon D850 ve Nikon D5 (yakında D6 tarafından takip edilecek) gibi mevcut en iyi DSLR’lerin yanı sıra üç güçlü aynasız seçenek (tam çerçeve kullanıcıları için Z6 ve Z7 ve APS-C snapper olarak Z50). Nikon ayrıca Coolpix bas çek kamera serisine de sahiptir.
Bazı alanlarda Nikon, inanılmaz görüntü kalitesi ve dinamik aralık yetenekleri nedeniyle profesyoneller tarafından sıklıkla tercih edilen, en övünülen fotoğraf makinesi markası‘dır. Ancak Nikon son zamanlarda, genel kamera satışları da dahil olmak üzere birçok önemli alanda Sony’nin gerisinde kaldı ve aynasız pazarında yetişmek için çabalıyor. Ayrıca Nikon, canlı görüntü’de çalışırken Nikon DSLR’leri engelleyen, Canon ve Sony’nin aşama algılamalı odaklama teknolojisi ile rekabet etmekte zorlanıyor.
Canon gibi Nikon da aynasız benimseme konusunda geride kaldı ve şu anda bu değişimin etkilerini hissediyor; Nikon Z6 ve Z7, tam çerçeve aynasız krallığa etkileyici bir giriş olarak selamlanırken, şirketin Sony A7 serisinin beğenileriyle baştan aşağı gidebilmesi için daha uzun bir yolu var.
3. Sony
Sony 1946’da kurulurken, şirket yalnızca 1988’de ilk dijital kamerasını üretti. Sony’nin kamera işi gerçekten yükselişe geçerek Sony’nin 2006’da Konica Minolta’nın kamera bölümünü satın almasına kadar Sony ile rekabet edecek bir konuma gelmedi. diğer önde gelen kamera üreticileri ve kurumsal devin aynasız sektöre hakim olmasına izin veriyor.
Bugün Sony, dünyanın en büyük dijital sensör üreticisidir ve hatta bazı rakiplerine Nikon, Fujifilm ve Panasonic gibi fotoğraf makinesi markaları kamera sensörleri tedarik etmektedir. Sony’nin akıllı telefon kamera sensörü pazarına hakim olduğunu ve dünyadaki akıllı telefon sensörlerinin yaklaşık% 70’ini ürettiğinden bahsetmiyorum bile.
Sensör teknolojisindeki bu hakimiyet, Sony’ye kendi APS-C ve tam çerçeve kameralarını üretme konusunda önemli bir avantaj sağlıyor: Sony, inanılmaz görüntü kalitesine ve mevcut en doğru odaklama sistemine sahip kameralar oluşturmak için bu uzmanlığından yararlanıyor. Artı, Sony’nin devasa pazar değeri, şirketin Sony a7R IV, a6600 ve a9 Mark II gibi kameralar üretmek için inanılmaz bir hızla yenilik yapmasına olanak tanıyor.
Sony’nin tek zayıf noktası ergonomidir. Küçük kulplarla birleştirilmiş küçük kamera gövdeleri, örneğin Canon’un DSLR fotoğraf makinelerinin sunduğu kullanım kolaylığını sunmaz.
4. Fujifilm
Fujifilm, APS-C aynasız fotoğraf makinesi markası ve son zamanlarda orta format kameralarıyla tanınan bir şirkettir. Fujifilm, yazı yazarken dijital kamera endüstrisindeki dördüncü en büyük oyuncu olarak yer alıyor.
Fujifilm’in kamera pazarında 1934’e kadar uzanan uzun bir geçmişi var ve o zamanlar kamera endüstrisindeki baskın güç olan Eastman Kodak ile rekabet ederek birkaç yıl geçirdi.
Canon, Nikon ve Sony ağırlıklı olarak teknik beceri ve acımasız karlılığa odaklanırken, Fujifilm alışılmadık ürünleri ve benzersiz iş yapma yöntemi ile tanınır. Fujifilm, fotoğraf makinesi markaları kamera estetiğine derinden önem veriyor, mekanik kadranlara ve eski film görünümüne sahip dikkatlice tasarlanmış retro tarzı kameralar yaratıyor (kameraların kendileri yüksek kaliteli dijital sensörler olsa da).
Fujifilm ayrıca klasik Fuji filmlerinin görünümünü taklit etmek için renk bilimine büyük yatırımlar yapıyor ve şirket, günümüzün yenilik odaklı dünyasında alışılmadık bir şekilde, bir kamera piyasaya sürüldükten yıllar sonra düzenli olarak ürün yazılımı güncellemeleri yayınlıyor.
Fujifilm bu günlerde en çok APS-C aynasız kameralarıyla tanınıyor, bunlara çok uygun fiyatlı ancak yüksek kaliteli bir mahsul sensörü gövdesi olan X-T3 ve 100 megapiksel GFX 100 dahil orta format kameralar.
5. Olympus
Olympus kamera işi 1936 yılına kadar uzanıyor ve günümüz tüketicilerine yüksek kaliteli aynasız ve DSLR’ler sunmak için dijital ve aynasız patlamaların dalgalarında başarılı bir şekilde gezinmiştir.
Olympus, özellikle DSLR’ler için tasarlanmış kendi kamera sistemini tasarladı (Kodak ile birlikte): Four Thirds Sistemi. Bu daha sonra Olympus ve Panasonic tarafından bir dizi şirket (aralarında Olympus ve Panasonic) tarafından kullanılan Micro Four Thirds sistemine geliştirildi.
Four Thirds Sistemi, yüksek kaliteli dijital görüntüler oluşturmak için kırpma sensörü teknolojisini kullanır ve Olympus’un fotoğraf makinesi gövdesi ile etkili vücut içi görüntü sabitleme ve etkileyici hava sızdırmazlığı sağlanmıştır. Olympus, fotoğraf makinesi markaları dijital kamera paketinin zirvesinde olmasa da, şuan sektörde sağlam bir rakip olmaya devam ediyor.
6. Panasonic
Panasonic,fotoğraf makinesi markası 1918’de bir elektrik şirketi olarak başladı, ancak övgü alan Panasonic Lumix S1R ve Panasonic Lumix S1 tam çerçeve aynasız kameralar da dahil olmak üzere Lumix dijital fotoğraf makinesi markaları üreticisi olmaya devam etti. Panasonic, tam çerçeve aynasız lensler oluşturmak için Leica ile işbirliği yaparak Lumix Leica lensleri ortaya çıkardı.
Panasonic, fotoğraf makinesi markası tam çerçeve aynasız bölgeye yönelik son girişimlerine rağmen, Olympus ile Micro Four Thirds Sistemini geliştirerek işinin çoğunu Micro Four Thirds fotoğraf makinelerine yatırıyor. Bu, Olympus lenslerini Panasonic fotoğraf makinelerinde kullanabileceğiniz için lens uyumluluğuna yansır.
Panasonic’in video kaydı konusunda da uzman olduğunu ve kameramanlar arasında lider bir marka olduğunu unutmayın.
7. Pentax
Bu günlerde, aynasız teknolojiye çok fazla yatırım yapmayan bir fotoğraf makinesi markaları bulmak zor, yani Pentax’a bakmazsanız.
Canon ve Nikon, Sony’nin aynasız serilerini yakalamakta zorlanırken, Pentax inatla Pentax K-1 ve Pentax 645 serileri dahil olmak üzere tam çerçeve ve orta format DSLR’lerin üreticisi olmaya devam ediyor.
Pentax Kasım 1919’da kuruldu, ancak şirket son yıllarda bazı çalkantılı değişiklikler yaşadı. 2006’da Pentax, Hoya ile birleşti. Ardından 2011’de Pentax görüntüleme işi Ricoh tarafından satın alındı ve şu anda DSLR’lere odaklanmaya devam ediyor.
Pentax, etkileyici derecede dayanıklı DSLR’leriyle ünlü olsa da, şirketin DSLR odaklı yaklaşımının aynasız piyasasında ayakta kalıp kalamayacağı henüz belli değil.
8. Leica
Leica, 1869’da kuruldu ve film oyununda büyük bir oyuncuydu – ancak dijital dönüş Leica’nın son yıllarda suya girmesine neden oldu.
Bugünlerde Leica, APS-C ve tam çerçeve kamera gövdeleri dahil olmak üzere L montajlı aynasız fotoğraf makinesi markaları kameralarına odaklanıyor. 2018’de Leica, Sigma ve Panasonic, hem Leica hem de Panasonic kamera gövdelerinde kullanılabilen bir dizi L montajlı lens yarattı.
Leica güzel bir estetik ve şaşırtıcı tasarım sunarken, kameralar ve lensler çok pahalı ve az gelişmiş; Başka bir deyişle, şirket giderek daha teknoloji odaklı bir dünyada taze kalmaya çalışıyor.
9. Hasselblad
Hasselblad, 1841 yılına kadar uzanan, zengin bir geçmişe sahip hayalci bir şirkettir. Hasselblad, üst düzey görüntüleme ekipmanı üretir, neredeyse tamamen orta formatlı kameralara odaklanır. (Apollo programı astronotları tarafından görüntü yakalamak için kullanılır).
Hasselblad, fotoğraf makinesi markaları 2020 yılında, şimdiye kadar yapılmış ilk aynasız orta format dijital kamera olarak takdir edilen X1D-50c de dahil olmak üzere bir dizi orta format kamera sunuyor. Bunun gibi kameraların maliyeti sürekli olarak 6000 doların üzerindedir ve Hasselblad kameraları yalnızca profesyonellerin bir aracı haline getirir.
10. Kodak
Filmli fotoğrafraflardan bahsedin insanlar hemen “Kodak”ı düşünürler. Eastman Kodak, renkli filmli fotoğrafçılığı icat eden ve 20. yüzyılın büyük bölümünde film fotoğrafçılığı işine hakim olan bir şirkettir.
Kodak, dijital fotoğrafçılığı icat eden şirket olmasına rağmen, dijital fotoğrafçılıkta patlamayı başaramadı. Bu, 2000’lerde mali iflasa yol açtı, bu noktada şirket iflas ilan etti ve bir miktar patentini sattı. Kodak bir şirket olarak varlığını sürdürürken, artık kamera ekipmanı üretmiyor.
Dolayısıyla, kullanılmış Kodak ekipmanlarını kamera dükkanlarında ve eBay’de bulabilirken, Kodak etiketini taşıyan herhangi bir yeni kamera donanımı, Kodak adını lisanslayan hiçbir Kodak üreticisi tarafından üretilmez.
En İyi Kamera Üreticileri: Sonuç
Artık bu makaleyi bitirdiğinize göre, bugün piyasadaki en iyi on fotoğraf makinesi markaları aşina olmalısınız ve ihtiyaçlarınız için mükemmel kamera markasını bilmelisiniz.
Nikon, Canon ve Sony’nin dijital fotoğraf makinesi şirketleri arasında “üç büyük” olduğunu, Fujifilm, Olympus ve Panasonic’in ise daha özel markalar olduğunu unutmayın. Pentax, Leica, Hasselblad, orta formatlı bir kamera (Hasselblad) için pazarda değilseniz ve Kodak artık tamamen eski. Öyleyse bir fotoğraf makinesi markaları seçin ona sahip olun ve çekime başlayın!